СБУ перевіряє інформацію щодо затримання журналістки бойовиками «ЛНР»

СБУ перевіряє інформацію щодо затримання журналістки бойовиками «ЛНР»

На відео журналістка розповідає, що поїхала на окуповану територію Луганської області до свого хлопця, який служить «в одному з територіальних батальйонів «ЛНР»

Мешканка Івано-Франківська Ольга Сворак, про затримання якої повідомили бойовики «ЛНР», звинувативши в зв'язках з СБУ, є місцевим журналістом.

Це підтвердило видання громадської організації «Голос-інфо», оприлюднивши відповідну заяву.

Так у коментарі підтверджується, що затримана на окупованій території Луганської області бойовиками Сворак дійсно є кореспондентом газети «Голос народу Івано–Франківщини» та інтернет ресурсу «Голос-інфо».

У виданні зазначили, що Сворак за завданням редакції перебувала в Києві. На окуповану територію вона поїхала у власних справах і редакційного завдання на цю поїздку не отримувала.

«Про будь-які зв’язки Ольги Сворак з Службою безпеки України нам нічого невідомо», – сказано також у коментарі.

Водночас, переглянувши відео, поширене бойовиками, у редакції роблять висновок, що Сворак «зазнала тортур, як фізичних так і психологічних».

«Текст проголошеної заяви Ольгою був підготовлений бойовиками і тому на наш погляд вона себе оговорила», – зазначають у редакції.

Редакція газети, сайту та громадської організації «Голос» пообіцяли добиватись звільнення із заручників своєї журналістки «всіма доступними засобами».

У свою чергу в СБУ повідомили, що відомство перевіряє інформацію про затримання вказаної громадянки та однозначно висловились, щодо можливої співпраці з нею:

«Твердження бойовиків, що вона співпрацювала з СБУ, – це фейк», – зазначила УП прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

Раніше бойовики незаконного збройного формування «ЛНР» заявили про затримання української журналістки із Івано-Франківська і звинуватили її у шпигунстві.

На відео, оприлюдненому в мережі Youtube, Ольга розповідає, що поїхала на окуповану територію Луганської області до свого хлопця, який служить «в одному з територіальних батальйонів «ЛНР».

Сворак зазначає, що на контакт із нею виходив співробітник СБУ, який назвався «Віктором» і нібито просив зібрати інформацію щодо керівництва міста Антрацит.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: