Українські чиновники, які втекли у РФ, готують провокації проти церков УПЦ МП, - СБУ

Українські чиновники, які втекли у РФ, готують провокації проти церков УПЦ МП, - СБУ
Києво-Печерська лавра

Правоохоронці вживатимуть всіх необхідних заходів для припинення спроб дестабілізувати ситуацію в столиці

Служба безпеки України (СБУ) вживає вичерпних заходів для попередження будь-яких провокацій, які намагаються організувати щодо культових споруд Української православної церкви (Московського патріархату) для дестабілізації обстановки в Києві і в Україні в цілому.

Про це йдеться у заяві прес-центру СБУ.

«В останні дні російські і окремі вітчизняні ЗМІ активно поширюють інформацію про провокації, які нібито готуються українськими національно-патріотичними силами щодо культових споруд УПЦ МП в Києві», - йдеться в заяві.

СБУ офіційно інформує, що насправді за спробами організації цих провокацій та їх інформаційним супроводом  безпосередньо стоять представники так званого «Комітету порятунку України», які несуть персональну відповідальність за організацію масових вбивств мирних громадян під час Революції Гідності та розв’язування військової агресії РФ проти України.

За оперативними даними СБУ до виконання провокацій планується залучити членів окремих вітчизняних громадських організацій, які активно співпрацюють з російськими спецслужбами та їх політичними проектами в Україні ще з початку 2000-х років.

Так, разом із представниками «Євразійського молодіжного руху» Олександра Дугіна псевдопатріоти з цих організацій причетні до здійснення ряду антиукраїнських акцій – пошкодження пам’ятника воїнам УПА в Харкові у грудні 2006 року, знищення пам’ятного знаку на честь прийняття Конституції України на горі Говерла у жовтні 2007 року та інших.

Також у відомстві попереджають, що СБУ буде вживати вичерпних заходів для попередження будь-яких провокацій і спроб дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в місті Києві та в державі в цілому.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: