СБУ разом із ФБР відпрацьовує шляхи локалізації вірусу PetyaA

СБУ разом із ФБР відпрацьовує шляхи локалізації вірусу PetyaA
Хакерська атака

Наразі встановлено механізми розповсюдження вірусної програми, її активізації та алгоритми роботи

Служба безпеки України спільно з іноземними партнерами продовжує роботу з локалізації розповсюдження шкідливого програмного забезпечення PetyaA. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«У зв’язку із розповсюдженням в Інтернеті шкідливого програмного продукту PetyaA, для відпрацювання шляхів його локалізації та координації дій з пошуку зловмисників, Ситуаційним центром забезпечення кібербезпеки Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України організовано взаємодію з партнерськими правоохоронними органами, спеціальними службами іноземних країн та міжнародними організаціями, що спеціалізуються на кібернетичній безпеці», - йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки інформують, що «спеціалісти СБУ у взаємодії з фахівцями ФБР США, Національною агенцією по боротьбі зі злочинністю (NCA) Великої Британії, Європолу, а також провідних кібербезпекових інституцій, проводять скоординовані спільні заходи з локалізації поширення шкідливого програмного забезпечення PetyaA, остаточного з’ясування методів реалізації цієї акції кібертероризму, встановлення джерел атаки, її виконавців, організаторів і замовників».

СБУ повідомляє, що наразі встановлено механізми поширення вірусної програми, її активізації та алгоритми роботи.

«Водночас триває робота з пошуку можливостей розшифрування даних, що втратили власники та напрацьовуються рекомендації для припинення поширення вірусу, нейтралізації інших негативних наслідків цієї надзвичайної події», - додають у Службі.

Як повідомлялося, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, «Нова пошта», аеропорт «Бориспіль», WOG, KLO, мережа гіпермаркетів «Епіцентр», Чорнобильська АЕС, «24 канал».

Антивірусні компанії стверджують, що вже знайшли ліки від вірусу Petya.

Вірус Petya.А шифрує дані на комп’ютері та вимагає викуп. Фахівці з комп’ютерної безпеки радять нічого не платити – жодних ключів після виплати грошей власники уражених комп’ютерів не отримують.

В Нацбанку України заявили, що сьогодні, 29 червня, робота кількох українських банків, яка була обмежена через хакерські атаки, поступово відновлюється.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: