Справа на мільярд доларів. СБУ відхрещується від видачі ключового свідка Молдові

Справа на мільярд доларів. СБУ відхрещується від видачі ключового свідка Молдові
Фото: noi.md

Українська спецслужба запевняє, що непричетна до видачі Молдові В'ячеслава Платона-Кобалєва

Служба безпеки України не причетна до видачі (екстрадиції) громадянина України і Молдови В'ячеслава Кобалєва до Молдови. Про це ідеться у листі-відповіді на адвокатський запит захисника Олексія Шевчука, який є в розпорядженні «Главкома».

.jpg_05

Влада Молдови підозрює Платона-Кобалєва у вимаганні та відмиванні грошей у великих розмірах з «Ощадного банку Молдови». Зокрема, бізнесмена звинувачують в отриманні та неповерненні кредитів на суму близько 20 млн доларів, а також підозрюють у виведенні з Молдови 1 млрд доларів.

Нагадаємо, громадянин Платон-Кобалєв, який має український, молдовський і російський паспорти, за версією сторони захисту  був насильно вивезений з ізолятора СБУ до Молдови 29 серпня цього року. Причетними до екстрадиції бізнесмена його адвокати вважають ГПУ і СБУ.

Адвокат Ілля Новіков називає його ключовим свідком у справі про викрадення 1 млрд доларів з Молдови в тому числі за допомогою банків у Латвії. У грудні 2015 року Комісія ринків фінансів і капіталу Латвії ухвалила рішення оштрафувати на 2 млн. євро дочірню фінансову установу українського «ПриватБанку» - AS PrivatBank. Це було пов'язано з тим, що у ході перевірки угод з 2012 до 2014 років відомство виявило ряд порушень у роботі AS PrivatBank. Дані порушення пов'язані з масштабним розкраданням коштів з банків Молдови.

Детальніше читайте у матеріалі «Главкому» «Ходяча бомба». Хто викрав бізнесмена, свідчень якого бояться в Молдові та Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: