СБУ викрила екс-заступника голови Вищого госпсуду на фінансуванні «ДНР» та «ЛНР»

СБУ викрила екс-заступника голови Вищого госпсуду на фінансуванні «ДНР» та «ЛНР»

Під час слідчих дій вилучили понад 210 тисяч доларів

Служба безпеки України викрила колишнього заступника голови Вищого Господарського суду на відмиванні незаконно зароблених коштів на території самоназваних «ДНР» та «ЛНР».

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

За даними спецслужби, під час роботи на посаді, колишній заступник голови суду за гроші впливав на винесені судом рішення.

«Для легалізації отриманих коштів суддя через довірених та підставних осіб, зокрема, скуповував бізнес об’єкти та комерційну нерухомість на тимчасово окупованих терористами територіях Донеччини», — повідомили в СБУ.

Структури, до яких він може бути причетний, за даними СБУ, регулярно сплачували податки та збори самоназваним республікам. А в одному з приміщень, які колишній суддя придбав, розташовано відділення так званого «Центробанку ДНР».

Під час обшуків у Києві за адресами проживання зловмисника, інших фігурантів справи та їхніх офісах правоохоронці вилучили документацію та носії інформації, які можуть свідчити про причетність зловмисників до скоєння комерційних операцій на території ОРДЛО і фінансування терористів. Співробітники СБУ також вилучили понад 210 тис. доларів, понад 11 тис. євро та понад 230 тис. гривень.

За однією з адрес фігурантів справи оперативники спецслужби виявили і самого колишнього заступника голови Вищого суду.

Розслідування триває за частиною 2 статті 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму).

Служба безпеки України не назвала імені посадовця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: