СБУ викрила у Кропивницькому студію з виготовлення комуністичних пропагандистських роликів

СБУ викрила у Кропивницькому студію з виготовлення комуністичних пропагандистських роликів
Під час досудового слідства чоловік та жінка повністю визнали свою провину, їм загрожує позбавлення волі на два роки

Двоє жителів облцентру знімали відеосюжети для російського медійного інтернет-проекту «Красная школа»

Співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією викрили у Кропивницькому приватну відеостудію з виготовлення сюжетів для пропаганди комуністичного тоталітарного режиму. Про це повідомила речник управління СБУ в Кіровоградській області Марина Яковенкою

Оперативники спецслужби встановили, що двоє жителів облцентру знімали відеосюжети для російського медійного інтернет-проекту «Красная школа».

«Цикл так званих «пізнавальних відео» про створення і розвиток СРСР та історію РФ автори монтували на власному обладнанні. Сімейна пара також виступала як автори та ведучі роликів про соціально-політичне життя Кіровоградщини і діяльність прихильників комунізму в регіоні. Відзняті матеріали транслювали на сторінках заборонених соцмереж та російському інтернет-сайті «Красное ТВ», що підтримує діяльність керівництва так званих «Л/ДНР», – поінформувала Яковенко.

Речник зазначила, що під час обшуків за місцем проживання фігурантів справи правоохоронці виявили та вилучили комп’ютер, який використовувався як сервер. «Віддалений доступ до нього мали співавтори з Росії. Також вилучено техніку, за допомогою якої виготовляли сюжети, жорсткі диски, карти пам’яті, USB-накопичувачі з чорновими матеріалами комуністичного проекту.

«Під час досудового слідства чоловік та жінка повністю визнали свою провину», – йдеться у повідомленні.

Рішенням районного суду особи визнані винними у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) Кримінального кодексу України, та призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк 2 роки з випробувальним терміном на рік.

Операція із викриття зловмисників проводилась спільно зі слідчими Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури області.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: