СБУ встановила місце знаходження більшості «телефонних терористів»: Росія та ОРДЛО

СБУ встановила місце знаходження більшості «телефонних терористів»: Росія та ОРДЛО

За допомогою ІР-телефонії зловмисники маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови

Співробітники Служби безпеки України протягом останнього часу викрили низку спецоперацій, розроблених російськими спецслужбами у рамках гібридної війни проти нашої країни, зокрема різкого зростання кількості «телефонного терроризму», передає прес-служба відомства.

За данимим СБУ, зловмисники, використовуючи спеціалізоване телекомунікаційне обладнання, організували маршрутизацію міжнародного трафіку поза центрами комутації.

«За допомогою ІР-телефонії вони маскували виклики під звичайні місцеві телефонні розмови з підміною оригінального номера абонента. Саме таким чином з території країни-агресора, тимчасово окупованих та анексованих територій України надходили неправдиві телефонні повідомлення про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового перебування людей у різних регіонах України», - наголосили в СБУ.

Як зазначили у СБУ, за останній тиждень «зафіксовано 28 таких повідомлень». «Зазначене свідчить про продовження російськими спецслужбами тактики залякування населення України у рамках гібридної війни, спрямованої, зокрема, на штучне загострення соціально-політичної ситуації в державі», - підкреслили у відомстві.

Також у прес-службі наголосили, що лише в столиці протягом року оперативники СБ України встановили 33 особи, які систематично здійснювали неправдиві повідомлення про мінування.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: