СБУ затримала ділка, який привласнив мільйони рефінансування Нацбанку

СБУ затримала ділка, який привласнив мільйони рефінансування Нацбанку

Співробітники СБУ спільно з прикордонниками затримали зловмисника на пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині під час спроби виїхати до Росії з паспортом громадянина РФ

Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України у ході комплексу заходів із захисту критичної інфраструктури у фінансово-банківській сфері спільно з Департаментом Інтерполу та Європолу Нацполіції затримали зловмисника, який звинувачується у розкраданні мільйонів гривень рефінансування Національного банку. Про це повідомляє прес-центр СБУ.

«Правоохоронці встановили, що ділок причетний до виведення понад 510 мільйонів гривень з однієї банківської установи. Разом зі спільниками він також привласнив тридцять п’ять мільйонів гривень рефінансування Нацбанку. Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник уклав від імені банку низку удаваних угод, через які установа була доведена до неплатоспроможності», - йдеться в повідомленні. 

Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 мільйонів гривень.

Ділка було оголошено у розшук, понад три роки йому вдавалося переховуватися від органів досудового слідства.

Співробітники спецслужби спільно з прикордонниками затримали зловмисника на пункті пропуску «Гоптівка» на Харківщині під час спроби виїхати до Росії з паспортом громадянина РФ.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває досудове слідство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: