СБУ затримала «телефонних терористів» у двох регіонах

СБУ затримала «телефонних терористів» у двох регіонах
СБУ затримала «телефонних терористів»

«Телефонним терористам» загрожує позбавлення волі на строк від двох до шести років

Співробітники Служби безпеки України затримали в Києві та Одесі двох зловмисників, які зробили завідомо неправдиві повідомлення з погрозами терористичного характеру.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби спільно з поліцією викрили уродженця міста Березань Баришівського району Київщини, який двічі погрожував здійснити вибухи у столичних торговельно-розважальних центрах.

Правоохоронці затримали зловмисника в Києві на одній із зупинок громадського транспорту після здійснення чергового неправдивого «повідомлення».

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 259 Кримінального кодексу України чоловіку оголошено про підозру в скоєнні злочину, вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

В Одесі співробітники СБУ спільно з поліцією викрили «аноніма», який з хуліганських мотивів погрожував здійснити низку вибухів на різних інфраструктурних об’єктах міста.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1. ст. 259 Кримінального кодексу України. Зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні злочину. СБ України в чергове нагадує, що незалежно від мотивів «телефонних терористів» їхні дії караються позбавленням волі на строк від двох до шести років.

За повторний дзвінок зловмисника може бути засуджено терміном від чотирьох до восьми років. Крім того «аноніму» доведеться компенсувати витрати державних та комерційних установ, що зазнали збитків від його протиправних дій. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: