СБУ затримало росіянина, який вивозив з України стратегічне обладнання для військової авіації

СБУ затримало росіянина, який вивозив з України стратегічне обладнання для військової авіації
Фото з відкритих джерел

Росіянин намагався вивезти залізничним транспортом з приховуванням від митного контролю до Російської Федерації військове обладнання

На Сумщині Служба безпеки України затримала громадянина Росії, який намагався вивезти до РФ стратегічне обладнання для військової авіації. Про це повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко, пише Укрінформ.

«Внаслідок перевірки відповідної інформації СБУ, правоохоронцями області викрито спробу громадянина РФ, який всупереч чинному законодавству України намагався вивезти залізничним транспортом з приховуванням від митного контролю до Російської Федерації обладнання, що використовується як складові частини бортових систем державного розпізнавання «свій-чужий» військових літаків МіГ-29, Су-27 та військових вертольотів типу Мі-8, Мі-24», - розповіла Науменко.

За вказаним фактом розпочате кримінальне провадження за ч.2 ст.15 ч.1 ст.333 КК України, процесуальне керівництво в якому здійснюється групою прокурорів прокуратури Сумської області.

«Скоординованими діями слідчих СБУ та прокурорів зібрано достатньо доказів, на підставі яких громадянину Російської Федерації повідомлено про підозру у вчиненні закінченого замаху на порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю», - зазначила прес-секретар відомства.

Наразі слідчий, за погодженням із процесуальним прокурором, звернувся до суду з клопотанням про застосування до підозрюваного запобіжного заходу. У разі доведення винуватості в суді йому загрожує покарання у виді штрафу, обмеження або позбавлення волі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: