Президент Грузії розповіла про дефіцит довіри з Києвом через Саакашвілі

Президент Грузії розповіла про дефіцит довіри з Києвом через Саакашвілі
Президент Грузії розповіла про дефіцит довіри з Києвом через Саакашвілі
Фото: globallookpress.com

Саакашвілі заочно засуджений в Грузії, а його можливе призначення на високу посаду в Україні викликає тривогу, зазначила Зурабішвілі

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що призначення експрезидента країни Михайла Саакашвілі віце-прем'єром України викликає дефіцит довіри між двома країнами.

Про це йдеться в заяві президента Грузії.

Вона зазначила, що Саакашвілі заочно засуджений в Грузії, а його можливе призначення на високу посаду в Україні викликає тривогу.

«Як глава держави я добре розумію, що в міжнародних відносинах неприпустимо втручання у внутрішні справи іншої держави і його кадрову політику, але також неприйнятний і всіляко незрозумілий вибір влади України призначити на будь-яку публічну позицію людину, злочинні дії якої фігурують не тільки у вироку грузинського правосуддя , але і в рішеннях Європейського суду з прав людини, я вже не кажу про те, що він звинувачується в тяжких корупційних злочинах», - йдеться в заяві.

За її словами, через призначення Саакашвілі дружба між двома країнами може ослабнути.

«Неможливо уявити, що отримають Грузія або Україна, якщо шляхи розійдуться і єдність ослабне. Особисто я не хочу думати, що такий варіант допустимий. Я не можу уявити, яка людина може бути настільки важливою, щоб Україна могла покласти на терези довгострокові відносини між нашими країнами і ігнорувати наші інститути і образити наше суспільство ... Я шкодую про дефіцит довіри, який вже виник між нашими країнами, однак сподіваюся, що інтереси країн виявляться більш цінними, ніж вузькополітичні амбіції і розрахунки», - заявила Зурабішвілі.

Як повідомив кореспондент «Главкома»Саакашвілі виступав перед фракцією «Слуга народу», але кількість прихильників суттєво не наростив. Саакашвілі тоді назвав пріоритетами своєї роботи скорочення впливу держави на бізнес і переговори з МВФ. За словами Саакашвілі, він знає американських політиків і входить в одну «Європейську народну партію» з Ангелою Меркель, а тому розраховує отримати більше грошей від МВФ.

Напередодні Михайло Саакашвілі розповів про свої плани на посаді віцепрем’єра України.

Раніше Саакашвілі заявив, що для нього велика честь отримати від президента Володимира Зеленського пропозицію стати віце-прем’єром уряду України з питань реформ. 

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: