Секс-скандал у Європарламенті: інциденти обговорять на дебатах

Секс-скандал у Європарламенті: інциденти обговорять на дебатах

Співробітниці Європарламенту розповіли ЗМІ про сексуальні домагання

Європейський парламент дуже серйозно ставиться до останніх заяв про сексуальні домагання в представницькому органі та уже має ініціативи щодо вирішення цього питання. Про це йдеться в заяві Європарламенту.

Зазначається, що від самого початку роботи органу працював консультативний комітет депутатів Європарламенту, який розглядав скарги на переслідування помічників та членів ЄП, однак до цього часу жодної скарги до нього не надходило.

Президент ЄП Антоніо Таяні 23 жовтня рішуче відреагував: "Із шоком і обуренням я дізнався про останні заяви про сексуальні домагання в Європарламенті. Проте шок сам по собі не може бути відповіддю". За його словами, попри те, що рік тому вже були зроблені кроки для підвищення обізнаності про існування комітету з розгляду скарг на переслідування, необхідно й надалі підвищувати поінформованість про вже існуючі випадки.

На відкритті сесії Таяні заявив, що президія парламенту проведе дебати щодо цього питання.

Зазначимо, на тлі розслідування щодо голлівудського продюсера Гарві Вайнштейна, якого підозрюють в сексуальних домаганнях і зґвалтуваннях, дедалі більше жінок почали розповідати про подібні випадки, у тому числі й співробітниці Європарламенту.

Нещодавно британська газета The Sunday Times, інтернет-портал Politico та інші ЗМІ оприлюднили заяви жінок про різні сексуальні домагання та спроби помацати їхнє тіло з боку чоловіків-європарламентарів. Жінки стверджують, що до домагань причетні також і німецькі депутати, а одного з них навіть називають "провідним". На ім'я називається лише один 71-річний французький депутат від Зелених, який нібито написав непристойне текстове повідомлення співробітниці іншого депутата. Імена інших політиків, яким закидають сексуальні домагання, The Sunday Times не оприлюднила, як зазначається, через побажання самих жінок. Вони, мовляв, побоюються за свою кар'єру та можливі юридичні наслідки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: