Сенат США погодив пакет санкцій проти Росії

Сенат США погодив пакет санкцій проти Росії
Сенат готовий представити законопроект щодо санкцій на підпис Трампу

Ми прийшли до згоди, яка дозволить нам покласти законопроект на стіл президенту, заявив глава сенатського комітету з міжнародних відносин

Сенат США прийшов до згоди з питання про санкції щодо Росії, Ірану і КНДР і готовий представити його на підпис президенту.

Про це заявив глава сенатського комітету з міжнародних відносин Боб Коркер, повідомляє телеканал 112 з посиланням Reuters.

«Я радий повідомити, що ми прийшли до згоди, яка дозволить нам покласти законопроект на стіл президенту», - сказав він журналістам.

«Сенат буде просуватися далі, щоб затвердити санкції проти Ірану і Росії, як це було прийнято спочатку, шість тижнів тому, а також санкції проти Північної Кореї, розроблені Палатою Представників», - заявив Боб Коркер.

При цьому мова не йде про зміну положень щодо санкцій проти Росії або обмежень президента скасовувати їх одноосібно. Основна суперечка полягає в підходах двох палат до покарання Північної Кореї, які Палата представників додала до свого варіанту законопроекту.

У зв'язку з цим повідомляється з посиланням на прес-секретаря конгресмена Маккарті, що санкції проти КНДР залишаться в остаточному варіанті законопроекту. Але, як зазначив сенатор Коркер, очікується, що нижня палата прийме окремий проект закону щодо Північної Кореї після літніх канікул.

Як повідомлялося раніше, палата представників США 25 липня проголосувалаза нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Натомість президент Литви підтримала нові санкції США проти РФ попри критику Євросоюзу.

Читайте також: Нові санкції: не лише проти Росії, а й проти Трампа?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: