Сенат США виділив на допомогу економіці 2 трильйони доларів

Сенат США виділив на допомогу економіці 2 трильйони доларів
Сенат США схвалив законопроект про підтримку економіки у надзвичайній ситуації на 2 трильйони доларів

Документ передбачає прямі виплати більшості американців, розширення допомоги по безробіттю і і програму підтримки малого бізнесу

Сенат США 25 березня схвалив історичний законопроект про підтримку економіки під час боротьби з коронавірусом на суму 2 трильйони доларів.

96 сенаторів проголосували «за», жодного голосу проти не було.

Тепер документ має схвалити Палата представників США, а потім підписати президент Дональд Трамп.

Пакет включає 350 мільярдів доларів на підтримку малого бізнесу, окремі заходи щодо податкових канікул, 250 мільярдів доларів на розширене страхування безробіття, 46 мільярдів на безпосередню боротьбу з коронавірусом.

Ще 500 мільярдів доларів спрямують на формування стабілізаційного фонду підтримки підприємств, міст і штатів, які найбільше постраждають через пандемію. У цю суму входять кошти для підтримки пасажирських авіаперевізників і 17 мільярдів на позики підприємствам, які важливі «для підтримки національної безпеки».

У той же час бізнес-структури, які належать президенту США Дональда Трампа і іншим членам адміністрації або конгресу, не можуть розраховувати на допомогу.

Документ також передбачає одноразові виплати мільйонам американських платників податків c доходом до 75 тисяч доларів на рік: 1,2 тисячі доларів на одного дорослого і по 500 доларів на кожну дитину. Всього на ці цілі підуть 500 мільярдів доларів.

Станом на ранок 26 березня коронавірус виявили у понад 69 тисяч американців, 1 050 людей померли, 616 одужали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: