Сенцов хоче сповідатися на зустрічі з архієпископом: опублікована заява

Сенцов хоче сповідатися на зустрічі з архієпископом: опублікована заява

Сенцов погодився на зустріч з архієпископом сімферопольським і кримським Кліментом, бо захотів сповідатися

Ув’язнений український режисер Олег Сенцов погодився на зустріч з архієпископом сімферопольським і кримським Кліментом, бо захотів сповідатися.

Про це йдеться у заяві Сенцова, оприлюдненій на сайті «Голос Криму».

«Про надання можливості віросповідань. Я, Сенцов Олег Геннадійович прошу допустити до мене відповідно до ст. 14 ДВК РФ священика Клімента. Так як у мене несподівано виникла необхідність сповідатися», - пише український режисер.

Попередню заяву про відмову від зустрічі із архієпископом Сенцов просить вважати недійсною.

«Спеціальну заяву про відмову побачення з ним, написану раніше, прошу вважати недійсною, так як був невірно інформований про право на побачення зі священиком. Дану заяву подаю через адвоката Дінзе Д. В.», - зазначив Сенцов.

Раніше повідомлялося, що єпископ Української православної цервки Київського Патріархату Климент поїхав у колонію «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі на півночі Росії, аби відвідати політв’язня Олега Сенцова.

Натомість сестра політв’язня Наталія Каплан повідомила, що Сенцов був категорично проти такої зустрічі з Климентом, освільки він є атеїстом. У результаті, Сенцов не зустрівся з архієпископом. За словами Каплан, побачення з Климентом Сенцову замінили на можливість зустрічі з режисером Аскольдом Куровим.

Нагадаємо, 14 травня український політв'язень Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, утримуваних у Росії. На його підтримку пройшли ряд акцій в Україні та світі.

28 травня у Федеральній службі виконання покарань Росії по Ямало-Ненецькому автономному округу заявили, що Сенцов погодився отримувати підтримуючу терапію.

Адвокат політв’язня Дмитро Дінзе повідомив, що 4 червня відвідає Сенцова у колонії.

Читайте також: Вони голодували за ґратами. Чого домоглись попередники Сенцова?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: