Шахтарі мають намір продовжувати акцію біля Держгеонадр до видачі ліцензій «Сухій Балці»

Шахтарі мають намір продовжувати акцію біля Держгеонадр до видачі ліцензій «Сухій Балці»

На підприємстві підкреслили, що в ході переговорного процесу намітився прогрес

Біля стін Державної служби геології та надр України працівники ПАТ «Євраз Суха Балка» продовжують чекати дій ліцензійного органу щодо продовження і видачі підприємству ліцензій на користування надрами шахт ім. Фрунзе і «Ювілейна». Про це повідомляють українські ЗМІ.

Як відомо, сьогодні на сайті Держгеонадр була опублікована інформація про компроміс з ПАТ «Євраз Суха Балка».

«Державною службою геології та надр України у рамках чинного законодавства за результатами проведення консультацій ухвалено рішення в найкоротші терміни врегулювати проблемну ситуацію з ПАТ «Євраз Суха Балка», - йдеться в повідомленні Держгеонадр.

На підприємстві, в свою чергу, підкреслили, що в ході переговорного процесу намітився прогрес.

«Створена робоча група для врегулювання ситуації. І віримо, що вже найближчим часом буде прийнято рішення, яке дозволить підприємству нормально працювати. Дуже сподіваємося на державницьку позицію керівництва відомства. Так як мова йде про долю унікального підприємства гірничо-металургійного комплексу України, багатомільйонні суми податкових відрахувань у бюджети всіх рівнів, благополуччя сімей 3,5 тисячного трудового колективу рудника», - сказав у коментарі ЗМІ генеральний директор ПАТ «Євраз Суха Балка» Віталій Баш.

У той же час гірники поки не мають наміру припиняти акцію протесту. «Те, що нас почули, це, безумовно, добре. Я безмірно вдячний нашим хлопцям, шахтарям, які не побоялися приїхати в Київ і стати на захист рідного підприємства і свого конституційного права на працю. Ми звикли працювати, а не мітингувати. Але, ми змушені відстоювати свої права, так як мова йде про збереження робочих місць. Ми заявляємо, що до моменту отримання ліцензій наша акція протесту не припиняється. Ми підемо звідси тільки з спецразрешениями в руках. У разі, якщо Держгеонадр не стримає своє слово, весь наш трудовий колектив буде в Києві разом з родинами!», - заявив голова первинної організації професійної спілки металургів і гірників України Віктор Щасливий.

Як відомо, акція протесту шахтарів криворізького рудника «Суха Балка» почалася 19 вересня 2017 р. У ній беруть участь близько 250 робітників, які пікетують будівлю Госгонедр в Києві під гаслом: «Дайте нам роботу!». Шахтарі заявляли, що причиною акції протесту стала відмова відомства видати спецдозволи на користування надрами «всупереч рішенню суду, який приписував чиновникам зробити це».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: