Щонайменше дві особи претендують на посаду Державного секретаря США

Щонайменше дві особи претендують на посаду Державного секретаря США
Очільник ЦРУ Майк Помпео

Ніккі Хейлі і Майк Помпео на сьогодні найбільш вірогідні кандидати на посаду Рекса Тіллерсона

На сьогоднішній день дві особи претендують на посаду очільника Державного департаменту США, якщо Рекс Тіллерсон піде в відставку.

За повідомленням видання The Washington Post, очікується, що нинішній очільник американського зовнішньополітичного відомства може залишити Держдеп в лютому 2018 року, коли пройде рік від початку його перебування на посаді. Також очікується, що до того часу Рекс Тіллерсон завершить проведення анонсованої реформи Фоггі Боттому. При цьому джерела Washington Post в Білому Домі і справді ставлять під сумнів можливість нинішнього керівника Державного департаменту протриматися довше на фоні постійних конфліктів із відомством американського президента.

На сьогодні, за оцінками Washington Post, наступниками Рекса Тіллерсона можуть стати постійний представник США при ООН Ніккі Хейлі або очільник ЦРУ Майк Помпео. Постійний представник США при ООН отримала позитивні відгуки за ефективну політику щодо посилення санкцій стосовно КНДР і загалом критичну позицію щодо цієї міжнародної організації від представників Білого Дому. Поява Ніккі Хейлі в Державному департаменті може означати посилення ролі прав людини і поширення демократії в зовнішній політиці США і згортання курсу на нормалізацію відносин із РФ, а також підтримку вільної торгівлі.

Поява ж Майка Помпео на головній посаді Державного департаменту це означатиме посилення координації зовнішньополітичного відомства США із Білим Домом через персонально гарні відносини між Помпео і Трампом. Нинішній очільник ЦРУ менше концентрується на питаннях втручання РФ в американські президентські вибори чим це робить Ніккі Хейлі. Саме це, в тому числі, дозволило Майку Помпео посилити свої позиції в очах Білого Дому і самого Дональда Трампа. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: