Шостий день «шатдауну» у США: Трамп не йде на компроміс з демократами

Шостий день «шатдауну» у США: Трамп не йде на компроміс з демократами

За словами Трампа, більшість людей, які в період «шатдауну» не отримують зарплатню, є демократами

Трамп знову заявив, що «стіна» з Мексикою – це необхідність для США

Попри шостий день урядового «шатдауну» в США, який почався через відмову Сенату задовольняти запит президента Трампа на $5 млрд для побудови стіни на кордоні з Мексикою, глава Білого дому не демонструє ознак наближення до компромісу.

У четвер він знову заявив, що «стіна» – це необхідність для США, висловивши спірні тези, що вона захистить американців від наркотиків, банд і торгівлі людьми.

«Чи усвідомили нарешті демократи, що нам дуже потрібна безпека кордонів та стіна на південному кордоні? Необхідно припинити торгівлю людьми, потоки наркотиків, членів банд та злочинців у нашу країну», - зазначив Трамп.

Він також підкреслив, що більшість людей, які в період «шатдауну» не отримують платню, є демократами, звинувативши водночас Демократичну партію у блокуванні його ініціативи. Однак лише напередодні Трамп заявив протилежне, що більшість працівників федеральних установ (які втратили оплачувану роботу в період «шатдауну») підтримують його бажання виділити мільярди на прикордонну стіну.

За офіційною статистикою, починаючи від суботи, близько 800 тис. працівників федеральних установ США тимчасово втратили право на оплату своєї праці через неприйнятий бюджет країни. Близько 350 тис. з них відправлені у неоплачувану відпустку.

Раніше цього тижня президент США заявив, що «шатдаун» триватиме до тих пір, поки Конгрес США остаточно не вирішить питання фінансування будівництва «стіни» на кордоні з Мексикою.

Також повідомлялося, що  «шатдаун» у США може тривати до кінця року. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: