Сидіть удома. Росіянам зроблять платний в'їзд у міста

Сидіть удома. Росіянам зроблять платний в'їзд у міста
Дороги в Росії

У російській Держдумі визначать до другого читання способи стягнення, порядок встановлення плати і її максимальний розмір

Держдума РФ прийняла в першому читанні урядовий законопроект «Про організацію дорожнього руху в РФ», який, зокрема, дозволяє регіональній і муніципальній владі запроваджувати тимчасові обмеження руху автомобілів по дорогах шляхом стягнення плати.

Разом з тим у постанові нижньої палати про прийняття документа зафіксовані умови, які повинні будуть враховані при підготовці поправок до другого читання. Так, пропонується «виключити органи місцевого самоврядування з переліку суб'єктів, що встановлюють тимчасове обмеження руху транспортних засобів за допомогою стягнення плати».

До другого читання законопроекту необхідно «визначити способи стягнення та порядок встановлення такої плати та її максимального розміру», наголошується в постанові.

Відомо, що цей проект про платний проїзд підтримали провладні єдинороси, опозиція визнала його «латанням дірок в бюджеті».

Про законопроект:

Ініціатива була підготовлена мінтрансом Росії. Новація, яка викликала особливий інтерес ЗМІ, говорить: «Вищі виконавчі органи влади суб'єктів РФ, органи місцевого самоврядування мають право вводити тимчасове обмеження або припинення руху транспортних засобів з метою забезпечення ефективності організації дорожнього руху на дорогах по відношенню до всіх транспортних засобів або їх певних видів (типів), категорій, приналежності, екологічного класу, наповненості пасажирами, а також щодо певних днів і часу доби».

Тимчасове обмеження руху «може встановлюватися у вигляді стягування плати за рух по дорогах, що диференціюється, в тому числі, щодо певних видів (типів), категорій транспортних засобів, їх приналежності, екологічного класу, наповненості пасажирами, а також щодо певних днів і часу доби», сказано в тексті.

Законопроектом обумовлюється, що учасники дорожнього руху мають бути проінформовані про введення таких заходів не пізніше, ніж за 30 днів. Крім того, влада буде зобов'язана «здійснити компенсаційні заходи».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: