Siemens підписав з Росією угоду на поставку газових турбін

Siemens підписав з Росією угоду на поставку газових турбін
Siemens поставить Росії ще три турбіни

У рамках підписаної угоди Siemens побудує «під ключ» парогазову електростанцію

Німецький концерн Siemens підписав з Татарстаном контракт на будівництво електростанції. Сума угоди складає 380 мільйонів євро.

Про це повідомляє прес-служба Siemens.

Контракт на будівництво підписали президент компанії з німецької сторони Дітріх Меллер та гендиректор «дочки» російського холдингу «ТАИФ» «Нижнекамскнефтехима» Азат Бікмурзін.

У рамках підписаної угоди Siemens побудує «під ключ» парогазову електростанцію, потужність якої складатиме 495 МВт. Субпідрядником у будівництві виступає турецька будівельна компанія Enka.

Siemens зобов’язався поставити дві газові турбіни SGT5-2000Е та одну парову турбіну SST-600, а також обладнання для розподілення енергії.

Зазначається, що електростанція повинна бути запущена у травні 2021 року. У вартість контракту входить також і 13-річне сервісне обслуговування.

Як відомо, 5 липня інформаційне агентство Reuters із посиланням на власні джерела розповсюдило інформацію, що Росія направила до Криму газові турбіни німецького концерну Siemens, незважаючи на те, що ЄС заборонив європейським компаніям поставляти енергетичні технології на територію півострова.

Турбіни призначалися для проекту на Таманському півострові у Росії, але РФ запланувала використати їх для будівництва нових кримських ТЕС.

Пізніше агентство повідомило, що в порт Феодосії анексованого Криму були доставлені ще дві газові турбіни, які за формою і розміром відповідають фотографіям турбін Siemens.

У компанії Siemens факт поставки заперечують. Пізніше стало відомо, що Siemens подав позови проти причетних до постачання його турбін в окупований Крим.

У Siemens пообіцяли не допустити використання свого енергообладнання в окупованому Росією Криму.

Раніше ЗМІ повідомили, що Siemens готова повернути Росії гроші за «кримські турбіни»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: