Сирійці масово тікають із району підконтрольного повстанцям на південному заході

Сирійці масово тікають із району підконтрольного повстанцям на південному заході

Боротьба за провінцію Дераа може привести до міждержавної війни

Жителі провінції Дераа на південному заході Сирії почали масово тікати із місць проживання на фоні посилення обстрілів урядових військ.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Метою Дамаску є повне звільнення територій під контролем повстанців, які виходять до кордонів із Ізраїлем і Йорданією. За даними Сирійського центру моніторингу прав людини, за останні 48 годин райони провінції Дераа під контролем повстанців покинуло 12,5 тисяч осіб.

Режим Башара Асада націлений на звільнення територій на південному-заході після повного очищення від повстанців районів поблизу Дамаску. Проте повне звільнення провінції Дераа може привести до прямого конфлікту із Ізраїлем, який вважає дані території стратегічними для власної безпеки. Тель-Авів побоюється появи там іранських сил.

Зі свого боку США вже неодноразово попереджували Дамаск і Москву про негативні наслідки, якщо домовленість про створення зони деескалації від липня 2017 року не буде дотримуватися сирійським урядом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внаслідок авіаударів по східному кордону Сирії з Іраком в ніч на 18 червня були вбиті щонайменше 40 військовослужбовців, які воюють на боці сил президента Башара Асада.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: