Сирійські курди почали відводити сили від кордону із Туреччиною

Сирійські курди почали відводити сили від кордону із Туреччиною

Створення зони безпеки на північному сході Сирії під питанням

Представники курдських загонів самооборони Сирії (YPG) заявили про те, що відвели сили і важке озброєння із окремих позицій на кордоні із Туреччиною. Мова йде про населені пункти Телль-Абьяд і Рас-ель-Айн.

Про це пише інформаційне агентство Reuters.

Тим самим, за словами представників YPG, вони продемонстрували готовність до вирішення суперечок через діалог і переговори.

Раніше Вашингтон і Анкара погодилися створити спільний центр, який би керував зоною безпеки на північно-східній частині сирійського кордону із Туреччиною. Проте і на даний момент не вирішеними є питання щодо глибини відповідної зони, структури підрозділів, які здійснюватимуть патрулювання зони, і структури командування відповідних сил.

Анкара до цього неодноразово погрожувала провести військову операцію по очищенню північно-східної частини Сирії від загонів YPG, яких вона звинувачує в зв’язках із забороненою в Туреччині Робітничою партією Курдистану.

До слова, у міноборони Туреччини заявили, що внаслідок авіаудару в районі турецького військового конвою в сирійському Ідлібі загинуло троє цивільних і 12 людей постраждали.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: