Сирійський мільйонер придбав газету Kyiv Post за понад $3,5 млн

Сирійський мільйонер придбав газету Kyiv Post за понад $3,5 млн
Українська англомовна газета Kyiv Post

Процедури з продажу видання завершаться до 1 квітня

Українську англомовну газету Kyiv Post продали сирійському мультимільйонеру Аднану Ківану, бізнес якого зосереджений в Одесі. Угода, за словами колишнього власника видання Мохаммада Захура, оцінюється в понад 3,5 мільйони доларів.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на заяву Kyiv Post.

Кінцева вартість угоди не розкривається. Захур очікує, що всі процедури з продажу завершаться до 1 квітня.

Також, за словами Захура, новий власник видання вже переказав «суттєву суму» авансу.

«Для мене це завершена угода», - сказав Захур.

Мохаммад Захур - родом з Пакистану та є підданим Великої Британії. Свої статки він заробив, займаючись нерухомістю та енергетикою. Він придбав Kyiv Post у 2009 році від першого власника видання - американця Джеда Сандена з 1,1 мільйон доларів.

Зазначається, що Захур мав інших потенційних покупців. Він публічно заявив, що не продасть газету тому, хто може знищити її історію чи редакційну незалежність.

За словами Захура, новий власник Kyiv Post Аднан Ківан запевнив його, що цінує журналістську незалежність, але залишить за собою право найняти власну команду журналістів й інших співробітників.

Після завершення угоди Захур планує зустрітися з працівниками газети й обговорити з ними її майбутнє.

Бізнес нового власника Аднана Ківана зосереджений в Одесі. У 2012 році його статки український Forbes оцінив в 95 мільйонів доларів. У 2016 році одеські ЗМІ заявляли, що будівельна компанія Ківана Kadorr Group оцінювалася в мільярд доларів США. Компанія бізнесмена побудувала близько 30 житлових та комерційних будівель у найдорожчих районах Одеси, включаючи берегову лінію.

Як повідомляв «Главком», 30 грудня 2017 року стало відомо, що у структурі власності телеканалу «Еспресо» відбулися зміни. Арсеній Яценюк та Інна Авакова продали свої частки на користь іноземного підприємства Atmosphere Entertainment INC.

Кінцевим бенефіціарним власником Atmosphere Entertainment INC є громадянин України Іван Жеваго, син українського олігарха та нардепа Костянтина Жеваго.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: