Ситуація в районі АТО: бойовики традиційно мінімізували кількість обстрілів удень

Ситуація в районі АТО: бойовики традиційно мінімізували кількість обстрілів удень
Бойовики випустили 15 мін калібру 120 міліметрів по українських укріпленнях неподалік Кримського
Фото: Ministry of Defense of Ukraine / Flickr

Штаб АТО допускає збільшення обстрілів зі сторони бойовиків в тему пору доби

Сьогоднішній день не приніс серйозних змін у ситуацію в районі проведення АТО. Вже традиційно у світлу пору доби російсько-окупаційні угруповання мінімізували обстріли наших позицій, проте вночі бандити знову продовжують застосовувати міномети різних калібрів. Про це повідомляє прес-центр Штабу АТО.

За його даними, близько 1 ночі, бойовики випустили 15 мін калібру 120 міліметрів по українських укріпленнях неподалік Кримського, що на Луганському напрямку. На Примор’ї ворог застосував гранатомет та 82-міліметровий міномет біля Павлополя.

А на Донецькому напрямку злочинці з великокаліберного міномету, гранатомету і стрілецької зброї обстріляли наш опорний пункт на околицях Невельського. Усі спроби нав’язати українським підрозділам довготривале вогневе протистояння сили АТО жорстко припиняли прицільним вогнем у відповідь.

Крім того, сьогодні злочинці, нехтуючи всіма нормами міжнародного гуманітарного права, в черговий раз поставили під загрозу життя та здоров’я цивільного населення. Близько 5.30 під час обстрілу наших позицій в районі селища Новолуганське, що поблизу Світлодарська, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали. Внаслідок обстрілу з озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї в одному житловому будинку було пошкоджено газову трубу та опору лінії електропередач, вибито шибки, посічено осколками стіни, паркан та автомобіль. Лише дивом в будинку не виникла пожежа внаслідок загоряння газу, що витікав з пошкодженої труби. На щастя, ніхто з мешканців оселі не постраждав.

Нагадаємо, минула доба у районі проведення АТО завершилась черговою активізацією російсько-окупаційних угруповань вздовж усієї лінії розмежування. Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 20 разів порушили режим тиші. Внаслідок бойових дій троє українських захисників були пораненні, ще троє отримали бойові травми, один – загинув, підірвавшись на міні.

Пізніше у Міноборони уточнили, що за добу в зоні АТО загинув один український військовий, 9 отримали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: