Скандал навколо квартири Лещенка: НАБУ цікавлять документи

Скандал навколо квартири Лещенка: НАБУ цікавлять документи

Справу ще не внесено у Єдиний реєстр досудових розслідувань

Національне антикорупційне бюро України ще не внесло справу про купівлю нардепом Сергієм Лещенком квартири за 7,5 млн грн у Єдиний реєстр досудових розслідувань, зараз прозорість цього придбання перевіряється аналітиками. Про це під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
Сам Лещенко вже дав попередні пояснення і найближчим часом повинен занести документи.
«Прозорість придбання Лещенком квартири перевіряється. Лещенко вже дав попередні пояснення з цього приводу, зараз він буде надавати уже документи, які будуть перевірятися на предмет достовірності, і після цього вже буде вирішуватися питання: вносити до реєстру чи ні. Результат ми в будь-якому випадку озвучимо громадськості», - говорить Ситник.
Він зазначив, що НАБУ має намір озвучити своє рішення у справі до кінця наступного тижня. У цей же період у Бюро очікують власника «Української правди» Олену Притулу, яка нібито дала половину суми Лещенку, а також його дівчину Анастасію Топольську, яка повинна стати співвласником квартири.
«Я сподіваюся, що наступного тижня ми дуже щільно цьому питанню присвятимо увагу і закінчимо перевірку до кінця тижня. Якщо будуть всі документи, якщо всі ці особистості (Топольська і Притула. - Ред.) прийдуть і дадуть пояснення, отже, все ми це визначимо. Нас більше від них пояснення не цікавлять, а документи. Квартири купуються щодня тисячами, але саме Лещенко викликав такий резонанс, тому ми повинні провести швидке розслідування», - сказав Ситник.
Раніше стало відомо про те, що Сергій Лещенко купив квартиру в новобудові в центрі Києва загальною площею 192 кв. м, про що свідчить довідка з держреєстру майнових прав на нерухоме майно. Вартість квартири становить близько 7,5 млн грн. Сам Лещенко пояснює, що займався підприємництвом і заробляв до 50 тис. дол. на рік, хоча в деклараціях цих даних немає.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: