Скільки ще Путін залишатиметься при владі? Експерти Bloomberg оприлюднили прогноз

Скільки ще Путін залишатиметься при владі? Експерти Bloomberg оприлюднили прогноз
Володимир Путін

66-річний президент РФ, якому вдається найдовше утримувати владу в своїх руках з часів радянського диктатора Йосипа Сталіна, після перемоги на цьогорічних виборах забезпечив собі ще шість років біля керма

У 2024 році конституційний ліміт має змусити Путіна відмовитися від того, аби вкотре претендувати на президентство. Завдання полягає в тому, щоб до кінця і після правління Путіна вибудована ним система продовжувала працювати. Такий прогноз оприлюднили експерти Bloomberg.

Так, спеціалісти стверджують, що за 18 років правління Володимир Путін методично нейтралізовував будь-яку загрозу своїй владі, яка надходила чи то від амбітних олігархів, чи то від чеченських сепаратистів, чи то від західних санкцій.

66-річний президент, якому вдається найдовше утримувати владу в своїх руках з часів радянського диктатора Йосипа Сталіна, після перемоги на цьогорічних виборах забезпечив собі ще шість років біля керма. Водночас, попри повний контроль над політиками та засобами масової інформації, рівень його підтримки суттєво знизився через пенсійну реформу: росіянам збільшили вік виходу на заслужений відпочинок.

«Він повинен побудувати систему, яка збереже статус-кво навіть тоді, коли він не буде президентом, - зазначила експерт аналітичного центру «Р. Політика» Тетяна Станова. - Путінський режим повинен утримуватися навіть без Путіна».

Також експерти вважають, що Путін так чи інакше збереже владу та авторитет близько 2030 року.

4_41

2000 – перша перемога на виборах президента РФ

2008-2012 – утримує контроль над владою на посаді прем’єр-міністра

2018 – виграє перевибори президента із офіційним результатом 77%

Детальніше читайте у матеріалі: Скільки протягне Путін? Передбачення від Bloomberg

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: