У світовій економіці відбулася масштабна трансформація

У світовій економіці відбулася масштабна трансформація
Економісти зауважують, що відбувається «перебудова», яка дозволить пожвавити малі міста і передмістя
Фото з відкритих джерел

Попит на нерухомість в «зелених» передмістях виріс

У період пандемії коронавірусу, коли мільйони людей опинилися в самоізоляції і перейшли на віддалену роботу, в світовій економіці сталася масштабна трансформація. Наразі багато компаній віддають перевагу новій «гібридній» формі праці – суміщенню віддаленої і офісної роботи. Як повідомляє Bloomberg, пандемія зробила центри міст не такими привабливими для співробітників.

Економісти підрахували, що перехід на «гібридну» роботу вдарить по економіці в центрах міст США, звідки в період пандемії коронавірусу, коли велика кількість співробітників працювали віддалено, відбувся відтік людей.

У великих містах скоротилися продажі в кафе, магазинах і перукарнях. Крім того, відсутність необхідності їздити в центр в період ізоляції спровокувало скорочення поїздок на громадському транспорті. Наприклад, на Манхеттені витрати на дозвілля впадуть принаймні на 13%.

Трансформація форми праці матиме болючі наслідки для багатьох міських підприємств. Економісти зауважують, що відбувається «перебудова», яка дозволить пожвавити малі міста і передмістя. Попит на нерухомість в «зелених» передмістях виріс.

Нагадаємо, експерти назвали головну проблему світової економіки у XXII столітті.

Також МВФ оцінив темпи відновлення світової економіки.ьДо слова, директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва вважає, що на відновлення світової економіки після пандемії коронавіруса Covid-19 знадобиться три роки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: