Слідком Росії порушив справу проти Авакова

Слідком Росії порушив справу проти Авакова
Арсен Аваков

Раніше МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів президента РФ на території дипломатичних місій в Україні

Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу проти міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, звинувативши його в «перешкоджанні вільній реалізації російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії». Про це повідомили в прес-службі російського відомства.

«Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова за фактом перешкоджання вільній реалізації російськими громадянами своїх виборчих прав на виборах президента Росії (п. "в" ч.2 ст.141 КК РФ)», - повідомили в СК РФ.

Як повідомляється, за даними слідства, «Аваков, діючи групою осіб за попередньою змовою, давав вказівки підлеглим по службі співробітникам МВС України, що забезпечують охорону і безпеку російських дипломатичних установ в Києві, Львові, Одесі та Харкові, не пропускати на виборчі дільниці громадян РФ, які перебували на території України 18 березня 2018 роки для участі у виборах президента. У результаті злочинних дій Авакова та інших осіб були грубо порушені законні права та інтереси громадян, гарантовані конституцією Російської Федерації».

Відзначається, що слідство вживає заходи для встановлення всіх обставин злочину та інших осіб, причетних до його скоєння.

Раніше міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що в неділю, 18 березня 2018 року, режим охорони дипломатичних установ Російської Федерації на території України - у Києві, Харкові, Одесі та Львові - не передбачатиме доступу до цих об'єктів громадян РФ для голосування на виборах президента Росії, доступ до установи матимуть особи виключно з дипломатичним статусом.

Констатуючи агресивну гібридну війну Росії проти України, незаконну анексію Автономної Республіки Крим, окупацію частин Донецької і Луганської областей, проведення незаконних виборів на цій суверенної української території в порушення всіх норм міжнародного права, МВС України прийняло рішення про неможливість проведення виборів, які порушують українське законодавство, на території дипломатичних місій в Україні.

«Враховуючи публічні акції протесту в українському суспільстві, зневагу з боку Росії до законних вимог української сторони, щоб уникнути провокацій і можливих тяжких наслідків, підрозділи Нацполіції і Нацгвардії забезпечать в цей день належну охорону всіх дипломатичних представництв і установ, а також прилеглих до них територій у відповідності з Віденською конвенцією», - заявив Аваков.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: