Слідство у справі Новинського практично завершене – ГПУ

Слідство у справі Новинського практично завершене – ГПУ
Народний депутат Вадим Новинський - фігурант скандального розслідування про злочин на церковному ґрунті

Луценко запевнив, що матеріали кримінальної справи будуть передані стороні захисту для ознайомлення до кінця поточного року

Генпрокуратура України практично завершила розслідування справи відносно депутата Вадима Новинського, який підозрюється у причетності до незаконного позбавлення волі митрополита Олександра Драбинка - особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана. Про це повідомив у програмі «Тема» львівського телеканалу «Перший західний» генпрокурор Юрій Луценко.

«Слідство фактично завершено. Чекаємо останню експертизу. Як тільки вона надійде до нас, справа буде передана на ознайомлення стороні захисту, а потім - до суду», - сказав він.

Генпрокурор запевнив, що матеріали кримінальної справи будуть передані стороні захисту для ознайомлення до кінця поточного року.

Як повідомляв, у травні 2014 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу за фактом перевищення влади і службових повноважень високопосадовцями, зокрема Вадимом Новинським, при незаконному позбавленні волі особистого помічника нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира Сабодана - Олександра Драбинка. Слідство вважає, що нардеп Новинський причетний до незаконного позбавлення волі митрополита.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності олігарха і народного депутата Вадима Новинського. Його спільно з екс-президентом Віктором Януковичем, екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком та екс-главою міліції Києва Валерієм Коряком підозрюють у спробі узурпувати владу в Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП). Сам Новинський категорично заперечує обвинувачення Генеральної прокуратури України (ГПУ).

Під час розстрілів учасників Революції гідності у лютому 2014 року теперішній президент Петро Порошенко назвав Вадима Новинського лайливими словами, звинувативши у загибелі людей. 

Читайте також статтю: Митрополит Олександр Драбинко: Новинський з радістю сприймав побиття людей на Майдані. Кричав: «Давите их, гадов!» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: