Новинський заявив, що Томос можна надавати, коли «розкольники покаються»

Новинський заявив, що Томос можна надавати, коли «розкольники покаються»
Вадим Новинський

Нардеп вважає, що та церковна структура, яка створюється зараз, створюється політиками

Томос про автокефалію може бути наданий країні, коли в ній є церковна єдність і коли немає паралельних юрисдикцій. Про це в ефірі ТРК «Україна» заявив лідер «Партії миру» Вадим Новинський.

«Коли всі, хто пішов в розкол в 1917 і в 1992 році покаялися і повернулися в лоно матері церкви, яка веде свій початок з 988 року. В лоно канонічної Української православної церкви під керівництвом митрополита Онуфрія. Тільки тоді можна надавати Томос», - заявив нардеп.

А всі решта способів, на його думку, не законні. Нардеп вважає, що та церковна структура, яка створюється зараз, створюється політиками, а «те що створюється політиками в церковних питаннях - швидко розсипається». Він заявив, що «історія знає приклади цього».

«Я хочу сказати, що політики приходять і йдуть, а церква була, є і буде. Я хочу побажати всім щоб віруючі брати приклад з Блаженнішого митрополита Онуфрія, який не піддається на вмовляння, матеріальні обіцянки і шантаж, і зберігає мужність і стійкість в цій важкій ситуації. Зрадники, звичайно будуть, але ними покористуються і забудуть, і їх не так багато, як запевняють в ЗМІ», - зазначає Новинський.

Як повідомлялося, синод Константинопольського патріархату 11 жовтня ухвалив, що у 1686 році Київську митрополію Руській церкві передали незаконно

Нагадаємо, святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет заявив, що найближчим часом буде скликаний архієрейський собор для об'єднання трьох церков.

Слід зауважити, що 15 жовтня у РПЦ заявили, що члени Священного синоду «визнали неможливим подальше перебування в євхаристійному спілкуванні з Константинопольським патріархатом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: