«Слуга народу» про голосування за бюджет: парламент поставили «раком»

«Слуга народу» про голосування за бюджет: парламент поставили «раком»
Нардеп Олександр Дубінський

Бюджет був відправлений в остаточному вигляді за 40 хвилин до голосування, зазначив Дубінський

Законопроєкт про зміни до бюджету був відправлений в остаточному вигляді за 40 хвилин до голосування, і проаналізувати його до кінця ні в кого можливості не було.

Про це на телеканалі ZIK заявив народний депутат України (фракція «Слуга народу») Олександр Дубінський.

Парламентар прокоментував ухвалені зміни до державного бюджету України, за які Верховна Рада проголосувала у понеділок, 13 квітня.

«Я вам скажу грубо, але так, як я думаю: в даній ситуації парламент поставили «раком» і поставили в ситуацію, коли бюджет був відправлений в остаточному вигляді за 40 хвилин до голосування. І при цьому всіх накачували, що ми повинні, зобов'язані в інтересах народу України проголосувати», - сказав він.

Нардеп підкреслив, що проаналізувати закон до кінця ні в кого можливості не було.

«Проаналізувати його до кінця ні в кого можливості не було, і всі голосували, тому що раз ми його провалили і це, в принципі, призводило до видимих, наростаючих, катастрофічних наслідків у всіх сферах, тому що відсутність бюджету або переформатування статей вело до того, що вони просто не будуть фінансуватися – немає ні надходжень, ні грошей. Ось ми були поставлені «раком». Я можу сказати, що це «повна заслуга» керівництва фракції в даній ситуації, яке ось такий бюджет підготувало, і уряду, який ось такі цифри подав», – заявив Дубінський.

Нагадаємо, що 13 квітня Верховна Рада схвалила внесення зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік», що дасть можливість забезпечити проведення у квітні 2020 року виплати одноразової грошової допомоги вказаним категоріям громадян.

Як повідомлялося, уряд заклав у закон про зміни до бюджету - 2020 підтримку МВФ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: