Сьогоднішні протести біля парламенту в Опоблоці вважають продовженням війни

Сьогоднішні протести біля парламенту в Опоблоці вважають продовженням війни

Опоблок зробив заяву з приводу сьогоднішнього маршу «Азову»

Опозиційний блок заявляє, що сьогоднішні протесті біля Верховної Ради свідчать про те, що реальна влада в країні належить радикальним воєнізованим угрупуванням.

«Радикальні мілітаристські формування, існуючі при підтримці депутатів з «Народного Фронту», роблять все можливе для зриву виконання Мінських угод і відновлення миру на нашій землі. При фактичній підтримці МВС вони влаштували під стінами парламенту демонстрацію зброї, лякали свою ж владу, парламент з фактичною метою продовжувати війну. Виголошені ними ультиматуми - пряма загроза державного перевороту. Їх дії - продовження відстрілу і тиску на опозиційних політиків, знищення і неприйняття інакомислення», - йдеться у заяві Опоблоку.

На думку політсили, «радикали при потуранні влади перетворюють Україну на відсталу небезпечну для життя і бізнесу країну».

Опозиційний блок заявляє: «Ніякі радикальні формування не можуть визначати вектор розвитку держави, вони не мають права диктувати владі, парламенту і людям, як їм жити в своїй країні».

Опоблок вимагає від влади миру в Україні, відновлення економіки, реінтеграції Донбасу, імплементації міжнародних Мінських угод, розслідування сьогоднішній акції під парламентом. Також вимагається дати правову оцінку всім погрозам і закликам до насильства.

Як відомо, у п'ятницю у Києві пройшов марш, організований цивільним корпусом «Азов».

Активісти заходу вирушили від Національного музею історії України в Другій світовій війні до Верховної Ради України. Вони виступають проти ухвалення рішення щодо проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: