Сокуров попросив звільнити Сенцова: стала відома реакція Путіна

Сокуров попросив звільнити Сенцова: стала відома реакція Путіна

За словами Пєскова, на прохання звільнити Сенцова Путін «підкреслив правовий аспект цієї справи»

До президента РФ Володимира Путіна під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини РФ, яка відбулася 11 грудня, звернувся кінорежисер Олександр Сокуров, який попросив звільнити українського політв’язня, режисера Олега Сенцова.

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков під час спілкування з журналістами в середу, 12 грудня, прокоментував відповідне звернення до Путіна і заявив, що російський президент «неодноразово свою позицію озвучував».

За словами Пєскова, на прохання звільнити Сенцова Путін «підкреслив правовий аспект цієї справи».

«Він саме звертав увагу на правовий аспект цієї справи і, що стосується Сенцова, він неодноразово свою позицію озвучував», - сказав представник Кремля.

В свою чергу голова РПЛ Михайло Федотов повідомив, що Путін пообіцяв подумати над тим, що можна зробити у справі Сенцова.

Нагадаємо, у Європарламенті у середу, 12 грудня, на пленарній сесії відбулася церемонія вручення премії імені Андрія Сахарова «За свободу думки», лауреатом якої став Сенцов.

Раніше адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що у Сенцова виявлені органічні зміни серця, печінки і нирок через тривале голодування.

Водночас Федеральна служба виконання покарань Росії повідомила, що «відповідно до медичних аналізів та перевірок, стан здоров'я Сенцова оцінюється, як задовільний». Відповідно до цього висновку, у РФ прийняли рішення, що Сенцов буде переведений з медичної частини в загін для подальшого відбування покарання.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: