Соратник Порошенка таємно зустрічався у Женеві з Коломойським і Боголюбовим, - ЗМІ

Соратник Порошенка таємно зустрічався у Женеві з Коломойським і Боголюбовим, - ЗМІ

Перемовини Ложкіна з Коломойським і Боголюбовим тривали дві години

Екс-голова Адміністрації президента Борис Ложкін 26 березня таємно зустрівся із олігархами та колишніми співвласниками «Приватбанку» Ігорем Коломойським та Геннадієм Боголюбовим у Женеві (Швейцарія).

Про це йдеться у розслідуванні програми «Схеми».

Ігор Коломойський, Геннадій Боголюбов та Борис Ложкін, як зафіксували журналісти, зустрілись у ресторані готелю Four seasons.

Після двох годин перемовин всі троє продовжили спілкування, прогулюючись уздовж Женевського озера.

Про що саме говорили один з найближчих соратників президента Борис Ложкін та олігархи Коломойський і Боголюбов — журналістам невідомо.

Зазначається, що мова могла йти про медіапідтримку — в обмін на збереження активів чи сприяння у вирішенні справ в українських судах.

Борис Ложкін — давній товариш українського президента, спочатку був головою його адміністрації. Згодом Петро Порошенко призначив Ложкіна секретарем Національної інвестиційної ради та своїм радником.

Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов — колишні співвласники «Приватбанку», який у грудні 2016 року націоналізували.

Як повідомлялося, 19 січня Високий суд Лондона на засіданні у справі Приватанку продовжив всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на суму понад 2,5 млрд доларів.

За підсумками додаткових слухань щодо процесуальних питань у справі ПриватБанку щодо Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова та інших пов'язаних з ними осіб, суд продовжив свій наказ від грудня 2017 року про всесвітній арешт активів до наступного відповідного наказу суду.

Нагадаємо, розслідування незалежної компанії Kroll підтвердило, що Приватбанк був об’єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій до його націоналізації, що призвело до завдання збитків щонайменше у розмірі 5,5 млрд дол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: