Соратник Разумкова йде з фракції «Слуга народу» після обшуків

Соратник Разумкова йде з фракції «Слуга народу» після обшуків
Олег Воронько ще не передав керівництву фракції заяву про вихід, але пообіцяв зробити це сьогодні
фото: Олег Воронько / Facebook

Депутат Воронько каже, що «в Офісі президента геть зовсім знесло дах»

Нардеп від «Слуги народу» і член міжфракційного об’єднання «Розумна політика» Олег Воронько вирішив вийти з фракції «Слуга народу». Про це Воронько оголосив на засіданні парламенту 2 лютого.

«Я, Воронько Олег, ухвалив рішення вийти з фракції «Слуга народу»… Заяву про вихід із фракції я ще не передав керівництву, але сьогодні зроблю це», – сказав нардеп.

За словами Воронька, «влада почала цькувати депутатів, які мають власну точку зору на те, що насправді відбувається в країні, тиснути на тих, хто вирішив підтримати об’єднання «Розумна політика» і хто вважає за потрібне голосувати, так як каже совість, а не так як хочуть в Офісі президента.

Він додав у кулуарах Ради, що після його вступу до команди ексспікера Дмитра Разумкова «в Офісі президента геть зовсім знесло дах», бо вранці 28 січня пройшли «одночасні обшуки з залученням озброєних спецпризначенців» у нього вдома, у помешканні його сина, його родичів і друзів.

Воронько назвав це «акцією залякування незгодних з Банковою депутатів монобільшості» і «переслідуванням політичних опонентів».

Нагадаємо, ДБР підозрює Воронька у підробці документів.

Вранці, 28 січня голова міжфракційного об’єднання «Розумна політика» Дмитро Разумков поінфомував, що до народного депутата об’єднання Олега Воронька приїхали працівники ДБР.

Олег Воронько у 2019 році був обраний депутатом Верховної Ради 9 скликання від партії «Слуга народу» за виборчим округом №103 (Кіровоградська область) як безпартійний. Член однойменної фракції. Член Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

До обрання у Раду займався підприємницькою діяльністю та реалізацією проектів в ІТ-сфері.

За результати перевірки декларації нардепа за 2020 рік, Національне агентство із питань запобігання корупції не отримало підтвердження походження 132 млн 25 тис. грн у декларації Воронька. Сам Воронько пояснив НАЗК, що джерелами походження його активів є доходи та заощадження, які він отримав до того, як став народним депутатом. Але документів, що підтверджують отримання вказаних доходів, він не надав.

8 листопада 2021 року ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков оприлюднив список депутатів, які увійдуть до створеного ним міжфракційного об’єднання під назвою «Розумна політика». Воронько є у цьому списку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: