Рада із Зеленським відкрила сьому сесію: що перед карантином розглянуть нардепи

Рада із Зеленським відкрила сьому сесію: що перед карантином розглянуть нардепи
На відкриття сьомої сесії Верховної Ради прийшов президент України Володимир Зеленський
скріншот з трансляції каналу Рада

Очікується, що парламент створить низку тимчасових слідчих комісій, а також схвалить ухвалу про премії учасникам ЗНО

Сьогодні, 1 лютого, відкриється сьома сесія Верховної Ради ІХ скликання. О 10:00 нардепи зберуться на пленарне засідання, свідчить порядок денний Ради.

Очікується, що сьогодні парламент ухвалить проєкт порядку денного сьомої сесії, створить низку тимчасових слідчих комісій, а також схвалить ухвалу про премії учасникам ЗНО.

Які законопроєкти сьогодні розглянуть нардепи:

  • 6524 – про внесення зміни до пункту 1 Постанови Верховної ради України від 1 грудня 2021 року № 1919-IX «Про присудження щорічної Премії Верховної ради України найкращим учасникам ЗНО за результатами навчання, здобутих на основі повної загальної середньої освіти, за 2021 рік»;
  • 6354 – про внесення змін до закону про повну загальну середню освіту, щодо розширення можливостей для трансформації освітньої мережі та захисту прав учасників освітнього процесу;
  • 6445 – про внесення змін до деяких законів України щодо пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки та інноваційної діяльності.

Крім того, нардепи мають створити кілька тимчасових слідчих комісій Верховної Ради:

  • 4657 – щодо розслідування фактів, які сприяли тимчасовій окупації Криму;
  • 5196 – щодо розслідування фактів корупції на держпідприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України;
  • 5763 – розслідування фактів корупції та можливої іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у місті Києві під час реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності;
  • 6428 – з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду Кременчука Полтавської області Олександра Лободенка та міського голови Кременчука Олега Бабаєва.

Ще у порядку денному кілька питань щодо ратифікації міжнародних угод та перейменування населених пунктів у Черкаській, Одеській, Вінницькій та Запорізькій областях.

Також сьогодні на відкриття сьомої сесії Ради запрошено президента України Володимира Зеленського.

Зазначимо, вранці у Києві ФОПи вийшли на акцію протесту. Під Радою посилена охорона (фото).

Напередодні спікер Ради Стефанчук назвав кількість хворих та звернувся до нардепів. Також стало відомо, що Рада цього тижня працюватиме дистанційно.

Станом 27 січня лише в одній фракції «Слуга народу» Cоvid-19 виявлено ще у шести народних депутатів. Загалом хворіло 23 депутати фракції.

Також депутати повідомили, що Верховна Рада планує найближчим часом перейти на дистанційну роботу в комітетах через велику захворюваність серед народних депутатів та працівників парламенту.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: