Спецоперація на Закарпатті з викриття контрабандистів: проведені 13 обшуків

Спецоперація на Закарпатті з викриття контрабандистів: проведені 13 обшуків

Документування злочинної групи здійснювалося, починаючи з весни минулого року

Фото: Державна прикордонна служба України

Обшуки проводилися у населених пунктах Рахів, Ділове, Костилівка, Солотвино та Нижня Апша Закарпатської області

На Закарпатті правоохоронці проводять спецоперацію з викриття злочинної групи.

Про це 25 січня повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Починаючи з весни минулого року оперативно-розшукові підрозділи ДПСУ на Закарпатті здійснювали документування злочинної групи, члени якої були причетні до незаконного переправлення через державний кордон осіб та тютюнових виробів», - заявили в ДПСУ.

Зазначається, що у листопаді 2018 року, під час відпрацювання одного із епізодів злочинної схеми та затримання причетних, контрабандист автомобілем наїхав на офіцера-прикордонника, начальника відділу прикордонної служби «Ділове» Мукачівського загону майора Вадима Березенського, в результаті чого постраждалий невдовзі помер.

За цим фактом в СУ ГУНП в Закарпатській області було направлено повідомлення про виявлення ознак вчинення кримінальних правопорушень передбачених ст. 348 «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця», ч.3 ст. 332 «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», ч.1 ст. 204 «Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів» КК України, яке внесено до ЄРДР.

В ДПСУ повідомили, що 24 січня були проведені обшуки по 13 адресам у населених пунктах Рахів, Ділове, Костилівка, Солотвино та Нижня Апша Закарпатської області.

За результатами обшуків виявлено 46 600 євро, 7 380 доларів, пістолет «ТТ» та 7 набоїв до нього, два травматичних пістолета та 86 набоїв до них, 11 ящиків сигарет та дві радіостанції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: