Спецслужби Нідерландів: У Європі - десятки ісламських бойовиків

Спецслужби Нідерландів: У Європі - десятки ісламських бойовиків
Табір з підготовки бойовиків ІД поблизу Мосула

Вони проникли в європейські країни для підготовки і здійснення терактів

У Європі діють від 60 до 80 бойовиків терористичного угруповання «Ісламська держава» (ІД), котрі проникли в європейські країни для підготовки і здійснення терактів.

Про це пише Німецька хвиля із посиланням на інтерв'ю агенції AP з Діком Схофом, нідерландським національним координатором боротьби з тероризмом., що опубліковане в суботу, 19 листопада. 

За його словами, вербувальники ІД «просять (потенційних прихильників) не їхати до Сирії та Іраку, а готувати атаки в Європі». Наслідком цього є те, що за останні шість місяців число бойовиків, які виїжджають у ці дві країни і там вступають до лав ІД, не збільшилось. Разом з тим це не означає, що «потенційна загроза від тих, хто не поїхав», знизилась, попередив Схоф. За його оцінками, на території Сирії та Іраку загалом перебувають, ймовірно, від 4 до 5 тисяч завербованих бійців з Європи.

Як раніше повідомлялося , терористична організація «Ісламська держава» готує теракти в країнах Європи у відповідь на військові поразки в Іраку та Сирії. Про це інформувало видання ABC España з посиланням на джерела в розвідці.

За даними джерел у розвідці, терористи мають намір здійснити атаки в місцях масового скупчення людей на стадіонах, концертах та великих транспортних вузлах. Крім того, терористи можуть приурочити нові атаки до терактів у Парижі в листопаді 2015 року.

Джерело в розвідці також зазначило, що нещодавно послідовники ІДІЛ отримали сигнал до активних дій від лідера організації Абу Бакра аль-Багдаді, який закликав їх «пролити ріки крові невірних на їхній землі».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: