Спікер британського парламенту вимагає опублікувати результати дослідження про економічні наслідки Brexit

Спікер британського парламенту вимагає опублікувати результати дослідження про економічні наслідки Brexit

Лейбористська партія відмовляється чекати 12 тижнів і вимагає передачі дослідження профільному комітету Палати громад

Спікер Палати громад Британського парламенту заявив про те, що уряд країни має часу до вечора вівторка 7 листопада, щоб опублікувати результати дослідження про економічні наслідки Brexit. Про це повідомляє видання The Guardian.

Як відомо, минулої середи британські депутати одноголосно проголосували із закликом до відомства Девіда Дейвіса, яке займається питаннями Brexit, щодо публікації дослідження, яке стосується 58 секторів економіки.

Відповідну заяву щодо очікувань британських парламентарів спікер Джон Беркоу зробив на запитання члена тіньового уряду Метью Пенікука.

Окрім того, спікер Палати громад додав, що якщо британський уряд не опублікує відповідні результати дослідження, то парламент щонайменше очікує пояснення такого кроку. Дану вимогу Джон Беркоу озвучив після того як Девід Дейвіс повідомив профільний комітет Палати громад по питанням Brexit про те, що його відомство не робило 58 окремих досліджень щодо впливу виходу із ЄС на різні сектори економіки. Однак, за словами Дейвіса, необхідний щонайменше певний час для того, щоб звести разом різні кількісні і якісні оцінки наслідків Brexit, які були зроблені після референдуму в червні 2016 року. Тим самим він натякнув на те, що не зможе задовольнити прохання британських парламентарів відразу.

Зі свого боку Андреа Ледсом, яка є лідером Палати громад, заявила про те, що уряд сприймає відповідне голосування парламенту як обов’язкове для себе. Тому опублікує результати оцінки економічних наслідків Brexit. При цьому вона не надала чітких часових рамок, коли буде здійснено відповідний крок. Раніше називали термін в 12 тижнів, які треба для того, щоб опрацювати всі наявні матеріали і при публікації не допустити розголошення інформації, яка може зашкодити національним інтересам. Лейбористська партія вимагає негайної передачі дослідження на розгляд профільному комітету Палати Громад, який вже сам має вирішувати які частини дослідження публікувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: