Співробітники Білого Дому розраховували, що Рекс Тіллерсон піде у відставку

Співробітники Білого Дому розраховували, що Рекс Тіллерсон піде у відставку
Рекс Тіллерсон

Державний секретар поки що в безпеці, але чи надовго?

Помічними Дональда Трампа розраховувати, що в середу 4 жовтня Рекс Тіллерсон під час своєї промови подасть у відставку. Все це відбувається на фоні повідомлення каналу NBC News про те, що Державний секретар США назвав президента країни «виродком» після однієї із нарад у Пентагоні.

Про це йдеться у публікації видання The Daily Beast,

Щонайменше чотири представника Білого Дому заявили американському виданню про те, що вони сподівалися на відставку Тіллерсона після того як він заперечив подібні повідомлення NBC News.

Опозиція як серед співробітників Білого Дому так і прихильників Дональда Трампа щодо нинішнього очільника Державного департаменту стає все сильнішою протягом останніх декількох місяців. Так Рекса Тіллерсона підозрюють в тому, що він ненавидить президента США. Так само в Білому Домі дуже поширеною є чутка, що таки справді протягом цього літа головний американський дипломат назвав Дональда Трампа «виродком» або «ідіотом» після однієї зустрічі.

Президента США, як стверджують джерела The Daily Beast, від звільнення Рекса Тіллерсона стримує небажання тим самим демонструвати який хаос панує в адміністрації щодо призначення вищих посадових осіб. Так само лідери як Республіканської, так і Демократичної партії просили Дональда Трампа зберегти Державного секретаря на посаді.

Спілкуючись анонімно, представники Білого Дому говорять, що на самому початку своєї каденції нинішній Президент США був задоволений тим, що зміг залучити до своєї команди очільника однієї із найбільших світових компаній. Однак із початком своєї роботи в Державному департаменті Рекс Тіллерсон все більше почав розчаровуватися як тим яким чином в Вашингтоні робляться справи, так і постійними заявами Дональда Трампа, які підривали його власні зусилля на міжнародній арені. Окрім того Державний секретар США постійно конфліктував із співробітниками Білого Дому, яких підбирали колишній головний стратег Стівен Баннон, а також із спічрайтером Президента Стівеном Міллером на ґрунті ідеологічних протиріч. Так само помічники Рекса Тіллерсона постійно викликали роздратування у співробітників Білого Дому. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: