Справа Гужви: прокуратура заперечує поширення засекречених даних

Справа Гужви: прокуратура заперечує поширення засекречених даних
Суд у справі Гужви

У прокуратурі пояснили, що всі продемонстровані матеріали - це докази

У прокуратурі Києва спростували інформацію про те, що відомство поширило засекречені дані у справі головного редактора інтернет-видання «Страна.uа» Ігоря Гужви. Про це йдеться на у повідомленні прес-служби прокуратури.

«Згадані прокурором у судовому засіданні протоколи за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій – є матеріалами, з яких у передбаченому Інструкцією «Про організацію проведення негласних слідчих (розшукових) дій та використання їх результатів у кримінальному провадженні» порядку, на підставі постанови прокурора у провадженні та відповідним погодженням керівника прокуратури - заступника прокурора міста Києва Сергія Репецького 23.06.2017 знято грифи таємності. А відсутність копій вказаних протоколів в матеріалах, доданих до клопотання про обрання запобіжного заходу, пов’язано із законодавчою забороною виготовлення таких копій (ч. 3 ст. 254 КПК України)», - йдеться у повідомленні.

Крім того, слід зазначити, що частина матеріалів, продемонстрованих 23.06.2017 Генеральним прокурором України (зокрема, відео-файли з камер відеоспостереження ресторану) – це докази, отримані раніше за запитом прокурора в порядку, не пов’язаному з проведенням НСРД, наголосили у прокуратурі.

Також у прокуратурі зазначили, що у зв’язку з тим, що 23.06.2017 у м. Житомир генеральним прокурором України Юрієм Луценко проводилась нарада за участю керівників місцевих та регіональних прокуратур, заступника прокурора міста Києва Сергія Репецького було визначено виконувачем обов’язків прокурора міста Києва. Відповідно до своїх повноважень Репецький був уповноважений на здійснення дій, у тому числі погодження рішення процесуального керівника про зняття грифу таємності з частини матеріалів, зібраних під час проведення негласних слідчих дій стосовно Ігоря  Гужви. 

Як повідомлялося, Шевченківський районний суд арештував головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву строком на 60 діб з можливістю внесення застави 544 тис. грн. Прокуратура оскаржуватиме рішення суду в частині розміру застави.

Нагадаємо, 22 червня співробітники Нацполіції прийшли з обшуками до редакції інтернет-видання «Страна.ua».

Після цього генпрокурор Юрій Луценко заявив, що поліція затримала головного редактора «Страна.ua» Ігоря Гужву за хабарництво.

За інформацією генпрокурора, головний редактор вимагав $20 тис. За нерозміщення на сайті компромату на чинного політика.

Головний редактор видання «Страна.ua» Ігор Гужва визнав, що йому пропонували $20 тисяч. Він заявив, що кримінальну справу проти видання сфальсифіковано. За його словами, це сталося після критичної публікації про нардепа з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька.

26 червня за головного редактора видання «Страна.ua» Ігоря Гужву внесли заставу.

Читайте також матеріал «Главкома» Усі гріхи Гужви. За що переслідують відомого редактора

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: