Справа про захоплення влади: ГПУ викликає Януковича на допит 22 листопада

Справа про захоплення влади: ГПУ викликає Януковича на допит 22 листопада
Екс-президент-утікач Віктор Янукович

Фігурантом цієї справи є також колишній міністр юстиції Олександр Лавринович

Генеральна прокуратура України викликає екс-президента-втікача Віктора Януковича для проведення слідчих дій в якості підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом захоплення державної влади. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом захоплення В. Януковичем державної влади, у тому числі шляхом зміни Конституції України та прийняття Конституційним судом України неправосудних рішень за ч. 1 ст. 109, ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 375 КК України. У кримінальному провадженні 01.09.2017 року щодо нього складено повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 109 КК України», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку з неможливістю вручення в день складання повідомлення про підозру, Януковичу зазначене повідомлення про підозру направлено на відомі досудовому слідству адреси, тобто у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень.

«Відповідно до вимог Кримінального процесуального кодексу України Янукович викликається на 22 листопада 2017 року до старшого слідчого в особливо важливих справах управління спеціальних розслідувань Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України для проведення слідчих та інших процесуальних дій в якості підозрюваного у кримінальному провадженні за фактом захоплення Януковичем державної влади, у тому числі шляхом зміни Конституції України та прийняття Конституційним судом України неправосудних рішень», - повідомили у ГПУ.

Нагадаємо, що фігурантом цієї справи є також колишній міністр юстиції Олександр Лавринович.

15 вересня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокуратури і обрав для екс-міністра юстиції України Олександра Лавриновича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном до 2 листопада.

Але захист Лавриновича оскаржив рішення суду.

27 вересня Апеляційний суд Києва задовольнив скаргу адвоката Лавриновича та скасував рішення Печерського районного суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді арешту на два місяці.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: