Справа Вороненкова: розслідування «російського сліду» триває

Справа Вороненкова: розслідування «російського сліду» триває
Засідання у справі про вбивство Вороненкова, 13 червня 2018 
Фото: Укрінформ

13 червня розпочалося перше засідання суду у справі про вбивство Вороненкова

Сьогодні у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова в Шевченківському райсуді Києва проходить попереднє засідання. На лаві обвинувачених - Олександр Лось та Ярослав Тарасенко. Епізод щодо ймовірних замовників вбивства - виведений в окреме провадження, і слідство у ньому триває. Про це заявив обвинувач у справі, прокурор столичної прокуратури Анатолій Вельков.

За його словами, співучасниками вбивства Вороненкова рухали корисливі мотиви.

При цьому Вельков зазначив, що підозрювані в замовленні вбивства сьогодні оголошені в розшук і слідство стосовно цих осіб триває.

Серед ймовірних замовників вбивства у ГПУ раніше назвали російського бізнесмена Володимира Тюріна.

«Що б уникнути пересудів, які вже з'явилися в окремих російських ЗМІ, про начебто відсутність «російського сліду» у справі Вороненкова, я хочу наголосити, що кримінальне провадження за підозрою Тюріна виведено в окреме провадження. Слідство також ще продовжує роботу щодо таких підозрюваних, як Паршов (кілер, який стріляв - ред.), Василенко і Левінець», - уточнив він.

Вельков зазначив, що твердження окремих ЗМІ про те, що звинувачення нібито не бачить «російського сліду» у вбивстві Вороненкова, мабуть, спеціально згенеровані зацікавленими особами.

«З правової точки зору, потрібно чітко розуміти, що епізод, за яким завершено слідство та який сьогодні передано в суд, це всього лише один епізод з багатьох. У плануванні, підготовці та скоєнні вбивства були задіяні не тільки Лось і Тарасенко, які сьогодні знаходяться в залі суду», - додав він.

У січні 2017 року колишній депутат державної думи Російської Федерації Денис Вороненков дав свідчення Генеральній прокуратурі України в кримінальному провадженні за підозрою екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді. 

Як відомо, екс-депутат Держдуми РФ Денис Вороненков був застрелений 23 березня 2017 року в центрі Києва на вул. Пушкінській. Охоронець екс-депутата поранив нападника, однак сам отримав поранення.

Кілера госпіталізували. Медики намагалися врятувати йому життя, однак він помер у лікарні.

Замовником вбивства у ГПУ називають колишнього цивільного чоловіка цивільної дружини Вороненкова Марії Максакової Володимира Тюріна. Генпрокурор не виключає заочний процес щодо замовника, а також оголошення його в міжнародний розшук.

Повідомлено про підозру організатору та п’ятьом співучасникам вбивства Вороненкова. Їх дії кваліфіковано за п. п. 6, 11, 12 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України.

Читайте також матеріал «Главкома» «Справа Вороненкова розкрита. Усі деталі найгучнішого вбивства 2017 року» 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: