Справу Савченко та Рубана направили до Верховного суду

Справу Савченко та Рубана направили до Верховного суду

Подання в.о. голови Солом’янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено частково

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням народного депутата Надії Савченко та екс-керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана направлений до Верховного суду.

Про це повідомила прес-служба Київського апеляційного суду.

Зазначається, що 29 березня ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду подання в.о. голови Солом’янського районного суду міста Києва про визначення територіальної підсудності кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана задоволено частково, обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні направлений до Верховного суду для визначення підсудності.

Постановляючи ухвалу, колегія суддів виходила з того, що Київський апеляційний суд не в праві вирішувати питання про направлення кримінального провадження за обвинуваченням Савченко та Рубана з одного суду до іншого, оскільки, відповідно до обвинувального акту, кримінальні правопорушення вчинялись в межах територіальної юрисдикції різних апеляційних судів.

Нагадаємо, колегія суддів Солом'янського районного суду Києва задовольнила відвід суддів у кримінальному провадженні стосовно Савченко і Рубана.

Як відомо, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що під час слідства у справі Савченко і Рубана зібрано всі необхідні докази, які підтверджують версію про підготовку масштабного теракту в центрі Києва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: