Справу щодо інциденту з НАБУ і Генпрокуратури розглядатиме СБУ, - Луценко

Справу щодо інциденту з НАБУ і Генпрокуратури розглядатиме СБУ, - Луценко

Процесуальне керівництво цього слідства буде здійснювати заступник генпрокурора Анжела Стрижевська

Провадження, які були порушені під час інциденту Національного антикорупційного бюро і Генеральної прокуратури, будуть передані для розслідування до Служби безпеки України. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив Генеральний прокурор України Юрій Луценко.

«За пропозицією директора НАБУ, я, як Генпрокурор, передаю розслідування усіх проваджень, порушених НАБУ та ГПУ по результатам цього інциденту до СБУ. Процесуальне керівництво цього слідства буде здійснювати мій заступник Анжела Стрижевська», — сказав Луценко.

Нагадаємо, 15 серпня директор НАБУ Артем Ситник заявив, що Національне антикорупційне бюро України порушило кримінальне провадження проти представників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки, які викрали і незаконно утримували технічних співробітників, які здійснювали негласні слідчі дії.

Ситник розповів, що 12 серпня під час проведення негласних слідчих дій, з боку працівників Департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки та поліції Хмельницької області, яка була відряджена до цього Департаменту, була спроба здійснення протиправного проникнення у конспіративну квартиру, яку працівники Бюро використовували для проведення негласних слідчих дій.

Як повідомлялось, Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що ознаки правопорушень у конфлікті, який стався між працівниками Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро, є у обох сторін.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: