Справу Януковича про держзраду може розглянути суд присяжних

Справу Януковича про держзраду може розглянути суд присяжних
Віктор Янукович

Юрій Луценко зазначив, що Печерський райсуд Києва не може розглядати цю справу

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не виключає ймовірності того, що справу про державну зраду екс-президента Віктора Януковича може розглядати суд присяжних. Про це він повідомив сьогодні на брифінгу.

«Може виникнути питання і про суд присяжних. Нинішній закон дає таку можливість для захисту. Тому ми готові і до цього», - сказав Луценко.

Він зазначив, що у столиці є низка судів, готових проводити суди присяжних, є списки людей, які можуть бути у разі відповідного клопотання та рішення суду залучені до цього процесу.

Луценко повідомив, що Головна військова прокуратура направила до Печерського райсуду обвинувальний акт у справі про державну зраду Януковича, проте є очевидним, що цей суд не може розглядати дану справу.

«Наскільки нам відомо, Печерський суд цю справу розглядати не може, бо всі існуючі судді цього суду брали участь у розгляді наших клопотань у розгляді досудового слідства, санкціонуючи ту чи іншу слідчу дію. Закон забороняє таким слідчим суддям брати участь у розгляді», - сказав Луценко.

На його думку, цю справу буде перенаправлено до апеляційного суду міста Києва для вирішення підсудності, тобто того, який саме суд столиці буде обраний для розгляду цієї справи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: