США і Корея не можуть узгодити перебування американських сил

США і Корея не можуть узгодити перебування американських сил
Сторони так і не досягнули компромісу через вимогу США збільшити суму виплат.

Вашингтон вимагає від Сеула збільшення виплат до 1,2 млрд доларів на рік

Вашингтон і Сеул так і не прийшли до домовленості щодо збільшення суми, яку Республіка Корея витрачає для фінансування перебування на своїй території американських військ. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Мова йде про заміну угоди, яка діяла із 2014 року і має завершитися наприкінці цього року. Відповідно до неї Сеул щороку платив по 850 млн доларів для фінансування американської військової присутності на території Республіки Корея. 70% південнокорейських витрат стосуються фінансування роботи 8,7 тисячі цивільних співробітників, які займаються адміністративною і технічною допомогою американських військових на Корейському півострові. 

Всього із березня 2018 року було проведено 10 раундів переговорів щодо нової угоди. Проте сторони так і не досягнули компромісу через вимогу США збільшити суму виплат. Вашингтон начебто вимагає збільшити виплати до 1,2 млрд доларів.

Представники Республіки Корея не підтверджують правдивість таких повідомлень. Дональд Трамп неодноразово до цього ставив під сумнів економічну доцільність військового союзу між США і Республікою Корея. Окрім того глава Білого дому постійно вимагав від Сеула збільшення фінансування перебування американських сил на своїй території.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: