США і Південна Корея відновили спільні військові навчання

США і Південна Корея відновили спільні військові навчання

Американсько-південнокорейські маневри «Молодий орел» було відкладено на час Олімпіади і Паралімпіади в Пхьончхані

Південна Корея і США в неділю, 1 квітня, почали спільні військові навчання, які було відкладено на час Олімпіади в Пхьончхані. Про це повідомляє Deutche Welle.

Як повідомили в міністерстві оборони в Сеулі, навчання триватимуть близько місяця. У маневрах «Молодий орел» беруть участь понад 10 тис. американських і близько 290 тис. південнокорейських військових - задіяно наземні війська, військову авіацію, військово-морські сили та спецпідрозділи. Раніше в них брала участь така сама кількість військових.

Американсько-південнокорейські військові навчання «Молодий орел», як і «Ключова рішучість», зазвичай проводять щорічно в березні. У 2018 році Вашингтон і Сеул вирішили відкласти їх на час проведення зимових Олімпійських і Паралімпійських ігор у південнокорейському Пхьончхані. Маневри "Ключова рішучість" мають розпочатися в середині або кінці квітня і триватимуть два тижні.

Раніше Пентагон запевнив, що навчання мають оборонні цілі та що КНДР не варто розглядати їх як провокацію. На 27 квітня заплановано зустріч північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента Південної Кореї Мун Чже Іна. У травні очікують прямих переговорів між Кім Чен Ином та президентом США Дональдом Трампом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: