США: лідер "Талібану" імовірно вбитий

У Пакистані безпілотники атакували колону автомобілів, в одному з яких їхав лідер бойовиків

Лідер терористичного руху "Талібан" Мулла Ахтар Мансар імовірно вбитий внаслідок авіаудару. Про це повідомили в Пентагоні США. Цю ж інформацію підтвердили в афганському військовому відомстві. 

За словами американських військових, близько 15:00 за місцевим часом, неподалік містечка Ахмад Валь на півночі Пакистану кілька безпілотників завдали повітряних ударів по колоні автомобілів. В одному з них, за твердженням Пентагону, їхав лідер бойовиків. Військові зазначили, що майже впевнені у його ліквідації, однак інформацію ще перевіряють.

За повідомленням Вашингтону, операція була санкціонована особисто президентом Бараком Обамою. 

Як повідомляв 5.ua, в березні у США підтвердили загибель одного з лідерів "Ісламської держави", терориста Абу Омара Аль-Шишані.

Напередодні президент США Барак Обама заявив, що Росія не проявляє інтересу до скорочення ядерної зброї.

Обама нагадав, що в 2009 році говорив про бажання створити світ, вільний від ядерної зброї, проте відтоді серйозного прогресу в цьому питанні досягнуто не було.

Він зазначив, що на початку свого президентського терміну підписав з Росією договір про скорочення наступальних ядерних озброєнь (СНО-3), однак Москва вказує, що не зацікавлена у подальшому зменшенні ядерних потенціалів.

Обама пояснив застій у галузі ядерного роззброєння зовнішньополітичними проблемами і, зокрема, ситуацією в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: