США нададуть Україні спецобладнання на $175 млн

США нададуть Україні спецобладнання на $175 млн

Йдеться, зокрема, про спеціальне обладнання, яке сприятиме ще більшій обороноздатності України

Сполучені Штати Америки поставлять Україні спеціального обладнання для обороноздатності на 175 млн дол. Про це заявив міністр оборони США Джеймс Меттіс під час спільного брифінгу з Президентом України Петром Порошенком у Києві.

«Зовсім нещодавно ми затвердили постачання техніки на 175 млн дол. Йдеться, зокрема, про спеціальне обладнання, яке сприятиме ще більшій обороноздатності України. То ж ми надаємо, наскільки можемо, серйозну підтримку»,- сказав він.

Дж.Меттіс також зазначив: «Якщо говорити про летальне озброєння, з огляду на те, що я побачив, буду, звичайно, інформувати керівництво країни про дуже конкретні речі».

Меттіс також заявив, що у США активно вивчають питання щодо надання Україні оборонного озброєння.

Окрім того сьогодні, 24 серпня, Порошенко заявив, що обговорив з Меттісом питання розширення оборонних спроможностей України. «Ми дійсно, ще під час мого візиту (до США), домовилися про те, що в нас буде дуже активний діалог щодо забезпечення оборонних можливостей України. Це стосується не тільки і не стільки постачання летального озброєння, а й забезпечення і збільшення оборонних можливостей (Збройних сил України), включаючи і засоби радіоелектронної боротьби, засоби, які збільшують ефективність дій наших Збройних сил в оборонній сфері», - підкреслив глава держави.

«Обговорення цих питань до прийняття остаточного рішення потребує тиші, я сьогодні не хотів би коментувати ці питання, але можу сказати, що обговореннями, нашою дискусією я, як президент України, задоволений», - наголосив Порошенко.

Як повідомлялося раніше, сенатор-республіканець Джон Маккейн в черговий раз закликав президента Дональда Трампа почати поставки летальних озброєнь Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: